• Over 30 års erfaring
  • De bedste materialer
  • Oprydning hver dag
50 51 90 55

Skimmelsvamp Udlejere og Lejere

Det er en meget varm kartoffel! 

Hvem er skyld i der kommer skimmelsvamp?

Bare det var så let at besvare dette spørgsmål, vi får det mange gange i løbet af året, derfor vil vi skrive lidt om, hvad der er op og ned i en sag mellem lejer og udelejr vedr. skimmelsvamp. 

Lejer lufter ikke godt nok ud! 

Denne sætning er sagt af mange udlejer gennem årene, og det kan også være rigtigt mange gange, men nogen gange er det bare ikke nok at lufte normalt ud, og det kan der være mange grunde til, dem kommer vi tilbage til.

Udlejer vedligeholder ikke sin bygning/ejendom!

Denne sætning er så brugt, lige så mange gange af lejere gennem årene, men nogen gange er det bare ikke udlejers skyld at der kommer skimmelsvamp i en lejebolig, det skriver vi mere om neden under.

Har du Skimmelsvamp i din lejebolig?

Start med at kontakte din udlejer, gerne via mail så har i begge sagen på skrift, og aftal et møde i din lejebolig. Når dagen kommer hvor udlejer og du holder mødet, så søger for at oplyse udlejer om alt du har set i boligen, har du set at noget tapet er blevet løst, et der er kommet farvet pletter på en væg, men har selv fjernet det igen?

Det er vigtig at fortælle alt du ved og har set, så udlejer kan gøre noget ved problemet, måske er det bare en lille ting der skal gøres, måske er det et støre indgreb der skal til. 

Vi oplever tit at det faktisk er lejer selv, der er skyld i at der kommer sort pletter på væggene, ved forkert brug af lejemålet, hvis lejeboligen er på 70 m2. Er den ikke lavet til at der skal bo 2 voksen og 2-4 børn hver anden weekend, det der så sker hver anden weekend er, at så bliver der badet, åndet, og lavet mere mad end i hverdagen, hvor der måske kun er 2 voksen og dermed stiger fugt procenten i lejeboligen.

Eller du som lejer syntes det er koldt, og derfor ikke får luftet ud, så tit der skulle have været luftet ud, så går der heller ikke længe inden det kan give skimmelsvamp.

Er du i tvivl om du har skimmelsvamp i din lejebolig, og udlejer ikke vil høre på dig (disse udlejer findes også ) Så kontakt os på 50 51 90 55, så lytter vi på din forklaring og hjælper dig videre i sagen.

Hvorfor passer lejer ikke på min bolig? 

Det tror vi også de fleste lejer heldigvis gør, men hold nu op... Der er naturligvis nogen hvor det stikker helt af!

Vi har siden 2016 arbejdet med skimmelsvamp, både for lejere og udlejere, og må sige at det ikke bare er sort hvidt. Mange udlejere mener ikke deres lejere passer på deres investering, og nogen gange passer denne tekst også på sagen, mens andre gange er det faktisk omvendt.

Du har som udlejere et ansvar for at din udlejningsejendom er i god stand, både ude og inden, så taget er tæt, ingen revner i fuger, ingen huller i vinduer og mange andre ting. Vi plejer gerne at sige at dine lejemål skal gerne være nogen du selv ville bo i , eller lade dine børn bo i.

Hvis dine lejemål er noget slidt i det, så kan det være svært for en lejer at luft godt nok ud, og så kan der komme skimmelsvamps og så ender regningen hos dig som udlejer... 

De fleste sager vi har rådgivet i, har det været hvor lejere selv har haft ansvar i sagen, men vi har også haft nogen sager med fugt og skimmelsvamps, hvor vi har hjulet vores kunde som var lejer, med at komme hurtigt ud af et lejemål... Der var hul mellem bad og soveværelse, der lå vand på gulvet fra ydervægge, der var så fugtige at man kunne se vandet løb ned af dem!

De fleste ting er omkring mangle på udluftning, for mane planter, ophæng af vasketøj i lejemål, ophæng af vådt tøj i boligen.

Skimmelsvamp i lejeboligen - et fællesansvar?

Det er ikke sikkert det er et fælles ansvar, men det kan det godt være det er det.

Har du som udlejer fortalt dine lejer, hvordan du gerne vil have tingene? Evt. nævnt det i lejekontrakten paragraf 11, eller på en mail til dem, aftalt gerne med dem at en gang om året, laver du gennemgang af lejemålet, så i sammen opdager og får en snak om der er ting lejer har set.

Er du lejer af en lejebolig, har du også en interesse i at indeklimaet er sundt, og at du derfor lufter ud, snakker med udlejer hvis du ser noget på væggene eller vinduerne mm. Måske starter dagen med et bad og lufter ud i mens du spiser morgenmad, og ikke går ud af døren og lukker alt i, når duggen skal ud af din lejebolig. 

Med samarbejde lejer og udlejer i mellem, kan man komme langt!

Har du som lejer eller udlejer, brug for hjælp til et skimmelsvamp spørgsmål, så koster det ingen ting at ringe til os på 50 51 90 55.